Zpětná vazba

Zpětná vazba

par Ondřej Dědič,
Nombre de réponses : 0

Tento semestr náslechová praxe na ZŠ v OV probíhala distančně. Oceňuji velkou škálu možností, jak danou praxi plnit. Já jsem se zúčastnil hodiny OV na FZŠ prof. Otokara Chlupa (tématem byla ekologie obce a třídění odpadu) a zhlédl virtuální hospitaci na lidská práva.

Za první možnost bych chtěl poděkovat doktorce Dvořákové, protože to byla velmi zajímavá hodina. Překvapilo mě téma, který bych očekával spíše třeba v přírodopisu. Dále bylo zajímavé pozorovat úroveň jednotlivých žáků, což bylo umožněno tím, že se jednalo především o diskusní hodinu. V tomhle ohledu byla tato náslechová praxe užitečnější než celá pedagogicko-psychologická praxe, kde jsem byl svědkem pouze výkladu učitele. 

Virtuální hospitace mi vyhovovala v možnosti si výuku zastavit a přetočit. Zároveň to byla inspirativní praktická výuka, takže rozhodně podnětný náslech.

Největším přínosem pro mě bylo pozorování komunikace učitele. Je potřeba, aby vyučující vytvářel bezpečnou atmosféru, která je pro všechny strany velmi důležitá.