Vystavení traumatu

Vystavení traumatu

от Eva Křehotová -
Количество ответов: 0

Pro pomoc dětem, které byly v minulosti vystaveny traumatu týrání, či ho byly svědkem jsem vybrala neziskovou organizaci ROSA- https://www.rosacentrum.cz/informace-pro-zeny/deti-svedci-nasili/

Tato organizace poskytuje komplexní pomoc ženám a jejich dětem, které se staly oběti domácího násilí. Cílem této organizace je posílit pomoc dětem formou herní terapie, arteterapie, muzikoterapie a relaxačních technik.  Nabízí dětem možnost odpočinkových aktivit, doučování a organizuje různé výlety.  

V této organizaci mě oslovil projekt dětský úsměv, který je realizován od roku 2018 až do dnes. Cílem tohoto projektu je pomoci dětem vyrovnat se s prožitým násilím. Projekt je založený na skupinové práci a využívá techniky arteterapie a muzikoterapie. Kromě toho posilují sebeprosazení méně průbojných a korigují jednání těch, kteří mají sklon k manipulaci a agresi.

Vybrala jsem tuto organici proto, jelikož se mi zalíbila jejich komplexnost a široká škála metod při vyrovnání se s traumatem. Například do programu zařazují i drobné rituály, které oslavují hlubokou dětskou duši, přinášejí řád a pocit sounáležitosti.