Dysregulace vztahu k sobě a k ostatním

Dysregulace vztahu k sobě a k ostatním

autor Karoline Utikalová -
Počet odpovědí: 0

Pro své vybrané téma jsem si vybrala organizaci http://www.attachment.cz/

Atachmentové centrum vzniklo v roce 2017 a zaměřuje se na rodiny, které mají potíže při vytváření vztahové vazby. Centrum nabízí cesty jak znovu navázat silné citové pouto. 

Centrum nabízí nejprve diagnostiku poruch Atachmentu kdy toto vyšetření se liší podle věku pacienta.  Organizace také nabízí více typů terapii které se zabývají navazování lepších citových pout v rodinách. Nabízí terapii DDP kdy cílem této terapie je znovuobnovení schopností dítěte vstupovat do blízkých a bezpečných vztahů, to se nazývá léčení attachmentu. 

Organice také nabízí velké množství dalších druhů terapii jako jsou Terapie hrou (play therapy), terapeutické pískoviště, terapeutická hra, zabývají se i rodinnými terapiemi či filiální terapii. 

Dalším důležitým bodem je nastavení kontaktu s biologickou rodinou. jak je na stránce napsáno "Každé dítě touží milovat svojí matku a svého otce a každé dítě touží být milováno svojí matkou a svým otcem"

Dále se zabývají zpracováním minulosti minulostí nebo také jednorázovými poradenskými terapiemi, které jsou určeny pro rodiny které mají zájem o dítě nebo pro také rodiny, které už dítě mají a potřebují radu ve složité situaci. 

Program také nezapomíná na vzdělávání pro rodiče které se zaměřuje na výcvikový program zaměřený na problematiku těchto dětí.