Stromy- jejich kouzlo a tajemství

Stromy- jejich kouzlo a tajemství

autor Lucie Onderková -
Počet odpovědí: 0

 Anotace:

Kniha je určená pro zvídavé děti, které touží po tom, dozvědět se víc o stromech.Tato encyklopedie odpovídá na nejrůznější dětské dotazy př: Kde všude žijí stromy, v jakých podnebích, čím se stromy živí, k čemu slouží. Jaký je rozdíl mezi stromy, které rostou u nás, a které rostou v tropickém lese? Jaké mají plody, a zda poskytují zvířatům úkryt.Kniha je určena dětem od 7 let. Má velice poutavé ilustrace. Myslím si, že s touto knihou jde pracovat v MŠ záleží na dobré motivaci a interpretaci učitele.  

Na motiv knihy bych s dětmi namalovala veliký strom, a snažily bychom se umístit zvířátka tam, kde na stromě žijí (ptáček v hnízdu, budce...)Knihu bychom mohli vzít také s sebou do lesa na procházku. Děti by tak měly možnost porovnat strom na obrázku s opravdovým stromem. Nebo by děti mohly podle obrázku hledat konkrétní strom v lese.

GREEN, Jen. Stromy: jejich kouzlo a tajemství. Ilustroval Claire MCELFATRICK, přeložil Petr ROTH. Praha: Euromedia Group, 2020. Pikola (Euromedia). ISBN 978-80-242-6441-7.