Vystavení traumatu

Vystavení traumatu

by Kristýna Budková -
Number of replies: 0

Vystavení traumatu. Vybrala jsem si organizaci, která si říká PRO dialog – podporují znovuobnovení komunikace a uzdravení vztahů v rodinách, a hájí práva dětí. Minulý rok vytvořili projekt – Léčba traumatu u dětí z rodin, kde vládne násilí a chronický konflikt - který je zaměřen na rozšíření forem práce s dětmi, konkrétně na zajištění kontinuální pravidelné podpory dětí z rodin, které jsou našimi klienty, a které jsou psychicky ,,handicapovány“ v důsledku dlouhodobého a každodenního, pro zdravý vývoj dítěte zcela nevhodného, konfliktního rodinného prostředí.

 

Dětem je v rámci projektu pravidelně k dispozici psycholožka, ke které děti mohou docházet individuálně, a možnost účasti na pravidelných setkáváních podpůrné Skupinky pro děti.

Děti mohou, adekvátně svému psychickému stavu, s podporou profesionála a za použití moderních a kreativních postupů, proměňovat svá traumata ve zkušenost - obnovovat tak svou psychickou celistvost, a zároveň zvyšovat svou odolnost vůči původním zdrojům traumatu.

Nejen děti ale i rodiče mohou konkrétně využívat - facilitované (asistované) předávání, rodinné mediace, terapeutickou práci s rodinou, individuální psychoterapii pro dospělé i pro děti, krizovou pomoc (formou psychosociální intervence) a odborné poradenství.