Dobrý den, nějak nerozumím tomu dukazu, že hladový algoritmus nalezne vzdy minimalni bazi, viz asi 16 minuta ve videu "Minimalni polynomialni baze". Konkretne asi v 16:16 rikate, ze vime, ze jeden z vektoru g_1',...g_j' lezi v prostoru g_1,..,g_j, ale neni mi jasne jak to? :/
Je nejak nutne, aby posloupnosti vektoru g_1',...g_j' a g_1,..,g_j generovali stejny podprostor? Jak presne vypadaji "carkovane" vektory g_i'?
Dekuji za odpoved, muzete to brat jako navrh pro zitrejsi konzultaci. :-)
Ah, ted jsem se podival do skripta a uz je mi to jasnejsi: jeden z vektoru g_1',...g_j' lezi v C/[g_1,...,g_i], nikoli v [g_1,...,g_i] jak jsem to pochopil z videa... a hladovym algoritmem vybirame vektor take z C/[g_1,...,g_i] s nejmensim "ny".. jasne, ted uz to dava smysl, tak asi neni nutne to tedy rozebirat, pokud nebudete chtit :-)
Dobrý den,
ve videu několikrát říkám správně "neleží", ale v čase 16:21 skutečně říkám "leží". To je přeřeknutí, omlouvám se. Děkuji za upozornění.
ve videu několikrát říkám správně "neleží", ale v čase 16:21 skutečně říkám "leží". To je přeřeknutí, omlouvám se. Děkuji za upozornění.