EDK

EDK

autor Pavla Aubrechtová -
Počet odpovědí: 3

Dobrý den,

chci se zeptat, jak je vhodné přistupovat k výběru literatury. Lze si ze seznamu v rámci období vybrat cokoliv podle našeho uvážení, nebo je lepší volit literaturu ze seznamu i jako oporu pro tématické okruhy a tématicky je propojit? Děkuji

V odpovědi na Pavla Aubrechtová

Re: EDK

autor Markéta Pražáková Seligová -
Dobrý den,
myslím, že odpověď se sama nabízí. Komise sice u zkoušky primárně nezjišťuje, odkud student při přípravě své presentace čerpal, ale vedle znalostí z některého z absolvovaných profilových předmětů jsou právě samotné knihy, jež si student načetl pro účely zkoušky, logickým a přirozeným podkladem pro koncipování presentací. Pokud přečtete k tématu presentace nějakou knihu, je to dobrý důvod dotyčnou knihu na seznam četby zařadit, a naopak pokud jste kvůli zkoušce přečetla určitou knihu, je logické vybrat si téma presentace, které s obsahem knihy koresponduje.. Když to takto neuděláte, nikdo vás stíhat nebude, ale vy si přiděláte práci a pravděpodobně nebudete tématu (tak dobře) rozumět.
V odpovědi na Markéta Pražáková Seligová

Re: EDK

autor Karel Tauchman -
Rozumím dobře, že profilové historické předměty, které máme v harmonogramu pro distanční, budou všechny využitelné pro přípravu prezentací ke státnicím?

Vzhledem k tomu, že v harmonogramu nemáme žádný předmět týkající se např. starověku, ale 2 knihy ke starověku je třeba ke státnicím přečíst, tak takové knihy si pak asi mohu vybrat podle vlastního zájmu, je to tak?
V odpovědi na Karel Tauchman

Re: EDK

autor Markéta Pražáková Seligová -
Ano, při výběru knih je potřeba pouze vyjít ze seznamu povinně volitelné literatury ke zkoušce. Pokud jste neabsolvoval předmět, který by vám umožnil navázat výběr knih ke zkoušce k absolvovanému kursu (např. v případě antiky), můžete si vybrat kterékoliv dvě knihy obsažené v seznamu povinně volitelné literatury k EDK (v našem případě pro časový úsek "starověk").