Hezký den přeji,
ráda bych se zeptala ohledně povinně volitelných předmětů. Ačkoliv jsem si prošla většinu návodů a doporučení, stále si nejsem jista, z jakých předmětů mohu jako student prvního ročníku v distanční formě vybírat. Z webové stránky https://bakalar.fhs.cuni.cz/SHV-200.html jsem si z kombinované formy vybrala pro mě nejzajímavější předměty: úvod do sociologie, sociální psychologie, úvod do psychologie a problematika skeletového překladu, nicméně jsem následně zjistila, že reálně z těchto předmětů mohu vybrat jen "úvod do sociologie", jelikož sociální psychologie a úvod do psychologie se bohužel kryje se seminářem kontrolované četby (Descartes, Favier, Iggers), který je dle jedné studentky FHS povinný. Nicméně tento seminář povinné četby není uveden ani v přehledu povinných předmětů, tudíž nevím proč jsem od ní obdržela informaci takovou, že na tomto semináři musím být přítomna a chtěla bych si to upřesnit.
Dále mi studentkou FHS bylo řečeno a doporučeno, že mám povinně volitelné předměty vybírat tím způsobem, že si v SISu vyfiltruji předměty YB v zimním semestru a následně očima hledat, kde je v závorce uvedeno (kombinovaná forma). To jsem tedy učinila, přičemž mi z toho zůstalo na výběr pouze z 8 předmětů (viz. příloha), pokud je to tak správně? Ale zase tyto vyfiltrované předměty neobsahují předměty "sociální psychologie" a "problematika skeletového překladu", tudíž tomu nerozumím a mám v tom tak trošku zmatek, z čeho tedy mohu vybírat a jak si předměty ideálně filtrovat :)). Opravdu moc ráda bych si zvolila ten úvod do psychologie a sociální psychologii, ale nejsem si jista, jestli to mohu zvolit namísto toho semináře kontrolované četby?
Moc děkuji předem za odpověď a omlouvám se za tak rozsáhlý dotaz :)
S pozdravem Martina Karásková