Portfolio

Portfolio

autor Pavel Novák -
Počet odpovědí: 2

Dobrý den,

 

zasílám své portfolio za letní semestr.

 

Krásný zbytek dne,

Pavel Novák

V odpovědi na Pavel Novák

Re: Portfolio

autor Petra Vallin -

Dobrý den Pavle,

děkujeme za zaslání materiálů do portfolia. Je to velmi různorodé, což je dobře. Velmi oceňuji, že se zabýváte otázkou vnitřní a vnější motivace a tolik potřebnou diferenciací. Je výborné, že jste si měl možnost vyzkoušet vytvořit pracovní list pro nadané žáky.

V případě, že nacházíte inspiraci někde na internetu, odkazujte prosím v přípravách na zdroje (např. úkol inspirovaný Princeznou na hrášku). Také u budoucích materiálů moc prosíme zkoušet více dohledávat a dodávat publikace či internetové zdroje, kde se můžete k danému tématu / otázce dozvědět více.

Je škoda, že se Vám nepodařilo zapojit se do aktivit pana Brůžka více, ale chápu, že situace nebyla jednoduchá.

Zápočet Vám zapíšeme. Petra Vallin

V odpovědi na Petra Vallin

Re: Portfolio

autor Petra Vallin -

Dobrý den,

Ještě bychom vás přeci jen rádi poprosili o vyjasnění jedné věci. 

Máme trochu pochybnosti o Vašem pracovním listě o hrachu a vašem pokusu, který byl inspirovaný Princeznou na hrášku. Odhady a hypotézy jsou výborný nápad, ale měly by se týkat dějů, které lze v přírodě pozorovat (zejména když je to v rámci prvouky). V tomto případě by se jednalo o otázky jako: Odhadni, za kolik dní začne hrách klíčit? Odhadni, za kolik dní se objeví stonek? apod.

Úkol by měl být smysluplný a využitelný. Vždy je proto dobré zamyslet se nad cíli, které aktivita má. Zkuste prosím společně s Katkou formulovat cíl k činnosti, kterou jste připravili. Co se díky ní žáci naučili?

Děkujeme.

Petra Vallin