1. Pročetl jsem si jak oficiální stránky NSPCC, tak heslo na na Wikipedii, kde byla přehledně popsána historie organizace. Na stránkách NSPCC jsem také objevil dokument "Modern Slavery Statement", který jsem si přečetl, abych alespoň věděl, o čem je, pokud by z něj řečník náhodou citoval. Dále jsem si přečetl některé články spojené se jménem Jima Hardinga. Z těchto stránek jsem si připravoval slovní zásobu, která by se mi mohla hodit. Snažil jsem se připravit si také delší celky než jen slovo, například předložky, které se pojí s určitými slovesy, abych je pod tlakem nespletl (např. protect FROM – chránit PŘED).
2. Veškerou přípravu jsem měl v počítačové podobě. Jednalo se o připravený glosář a předem otevřené internetové stránky NSPCC, heslo na Wikipedii, protože bylo velmi přehledné a také již zmíněný dokument. Formát glosáře byl podobný jako u KT, jen jsem měl širší sloupce, když nejsem limitován velikostí A4. Měl jsem sloupec v AJ, ČJ + sloupec s kontextovými či obecnými informacemi. Docela se mi líbí Jirkův nápad na oddělení obecných informací, mohlo by to být přehlednější.
3. Z přípravy jsem použil některá slovíčka a pomohly mi také předem otevření webové stránky, díky nimž jsem mohl například rychle vyhledat jméno. U něj jsem si díky přípravě pamatoval, o koho jde a v jaké části stránky ho najdu, takže jsem si rychle mohl ověřit jeho výslovnost, kterou jsem si při jeho první zmínce nebyl úplně jistý.
4. Z glosáře jako takového jsem moc věcí nepoužil, možná tedy trochu změnit způsob výběru relevantních informací či slovíček. Ale příprava mi celkově určitě pomohla.