i já bych se ráda přidala do diskuze a podělila se s vámi o svou zkušenost. Své praxe plním v Domě dětí a mládeže hl. m. Prahy nacházející se v okolí Prahy 6 na Stanici techniků. Docházím zde do klubu nosící jméno Pohoda. Mým úkolem je hlídání dětí v době, kdy čekají na jiné kroužky.
Každý týden do klubu pravidelně zavítá parta tří kluků, kteří tráví většinu svého volného času na telefonech. Převážně na nich hrají nejnovější hry nebo zkrátka surfují na sociálních sítích. Aby se neřeklo, čas od času si přečtou nějaké komiksy. Já tento přístup upřímně moc nezastávám. Jiné děti, které v místnosti jsou, telefony kolikrát ani nemají a jenom závistivě koukají. Z tohoto důvodu se snažím všechny nalákat na společné aktivity, ať už se jedná o stolní hry či něco jiného. Mrzí mě, když mě s tímto návrhem odmítnou jenom kvůli tomu, že jim přijde mobilní telefon zajímavější. Jenže telefon jim nechci a ani zakázat nemůžu.
Jaký názor máte na tuto problematiku vy? Neřešíte to nebo se s tím také snažíte bojovat?