Osnova týdnů

  • Úvod

    • 2 ročník gratové soutěže na podporu udržitelnosti

      https://sustain.cuni.cz/SUS-90.html


    • Zde naleznete potřebné informace k tomu, abyste se i Vy pohodlně zapojili do soutěže Young Lions 2024.

      Jako první doporučuji pročíst průvodní dopis!

      Znáš Young Lions? Víš, v čem je unikátní? Pokud ne, vůbec nevadí. V krátkosti ti ji představíme:

      „Young Lions je světově proslulá soutěž, kde mladí profesionálové soutěží ve vybrané kategorii ve dvoučlenných týmech proti sobě a zároveň proti času, aby se stali šampiony. Na vypracování má každý přihlášený tým pouhých 24 hodin. Výherci jednotlivých kategorií národního kola budou mít možnost reprezentovat svou zemi na festivalu v Cannes.“

      Podmínky soutěže:

      Důležité je utvořit dvoučlenný tým, kdy oba členové budou ve věku 18 až 30 let s trvalým pobytem na území České republiky. Rádi bychom také zmínili, že každý tým se soutěže může zúčastnit pouze jednou.

      Další informace najdeš ve složce, tak mrkni.




    • Pokud potřebujete prostory na nějaké studentské akce, například ty, které organizujete v rámci nějakého předmětu, tak se mrkněte na odkaz.

  • Bakalářské a diplomové práce

    • Přístup přes PEZ (Portál elektronických zdrojů UK) - vyhledat vstup do databáze Newton

      Kvantitativní i kvalitativní vyhledávání v českých médiích od 90. let (noviny, časopisy, některé weby, např. idnes, ihned, Novinky, Markething, apod.), přepisy TV a rozhlasového zpravodajství apod. 

    • V databázi Factiva najdete obchodní informace (Dow jones Index) vč. fulltextového vyhledávání informací v mnoha světových médiích, které jsou za paywallem (Wall Street Journal, New York Times, Financial Times, Forbes...), a to zcela ZDARMA, pokud se přihlásíte přes Portál elektronických zdrojů UK:-) 

    • EZDROJE https://ezdroje.cuni.cz/ je základní vyhledávací portál pro studenty UK, který nabízí pro FSV UK 168 placených odborných databází ZDARMA. Nejprve se tam ale musíte přihlásit (jako do SISu). Potom buď vyhledáváte fulltextově, nebo si vyberete jednu z databází a vyhledáváte rovnou tam (např. ProQuest, JStor, Oxford Journals, Emerald ad.). Ve zdrojích najdete převážně akademické a odborné články, ale i celé knihy. Dejte si pozor na to, aby zdroj byl důvěryhodný - někdy to zobrazuje i nerecenzované články, různé další práce apod. 

  • Erasmus

    • Před výjezdem potřebujete od garantky (bc Petra Koudelková, mgr Denisa Hejlová) potvrdit Learning Agreement (dále jen LA), tedy seznam předmětů, které chcete v zahraničí odstudovat. Předměty by měly být aspoň nějak spojené s vašim oborem, který studujete zde, případně alespoň poměrná část vybraných předmětů by tuto spojitost měla/mohla mít. 

      Magistři se musí "vrátit" s 15 kredity, bakaláři s 2O kredity.

      Před tím, než LA pošlete garantce k potvrzení, pošlete ho na kontrolu Ing. Haně Moravcové, Ph.D. (hana.moravcova@fsv.cuni.cz) a přiložte k němu sylabus vybraných předmětů. Paní Moravcová to zkontroluje, a pak to putuje přes ní nebo přes vás ke garantkám oboru, které to podepíšou. Většinou vám pošlou nascanovaný dokument s podpisem, který vy posíláte na zahraničí. Originál zůstává u garantek a v případě potřeby ho dále postupují na zahraniční nebo studijní oddělení ony.

      Na našem institutu není běžné, abychom uznávali povinné předměty. Jen ve vážných případech. Většinou výjezd uznáváme jako volitelný (vůbec nevadí, že v součtu s volitelnými předměty nasbíranými zde na UK budete mít více jak 18 kreditů), případně jako povinně volitelný, a to právě a jen tehdy, pokud je v daném roce vyučován (není podbarven modře v Karolince), nemáte ho již  odstudovaný nebo ho právě nestudujete a zároveň sylaby obou předmětů se shodují. 

  • Uznávání předmětů

    • Na tomto odkazu naleznete i další dokumenty, např. o ukončení studia, o dodatečný zápis/výmaz předmětu, potvrzení o studiu a další.

      Na odkazu naleznete také informace k uznávání předmětů. 

      Vyplněný formulář+sylabus předmětu+výpis z el. indexu zanesete garantovi předmětu, ten rozhodne o tom, zda předmět uzná nebo ne. Je to čistě v jeho kompetenci. Interně máme nastaveno, že se neuznávají předměty, ze kterých jste získali horší známku než C. Vše doručte přímo danému garantovi ve vytištěné podobě a vše opatřete podpisy.  Garant vás pak nasměruje s dalším postupem - zajistit podpis garanta oboru a zanést na studijní.

      Pokud chcete předmět uznat, udělejte to na začátku semestru (např. během prvních 2 týdnů v semestru)! 

  • Obhajoba a SZZ

    sem bude nahrán studentský manuál

  • AI

  • 14. června - 20. června

  • 21. června - 27. června

  • 28. června - 4. července

  • 5. července - 11. července