Osnova sekce

  • Struktura praktické (empirické) části má předem daný výčet podkapitol, v nichž je nutné uvést základní metodologické údaje (viz příloha). Tím umožňujeme dalším výzkumníkům podobný výzkum zopakovat, nebo porovnat s jinými výzkumy. Adekvátní metodologický popis odlišuje práci odbornou od neodborných textů. 

    V první příloze v PowerPointu níže najdete informace k obsahu jednotlivých podkapitol. Pod většinou snímků najdete POZNÁMKY s podrobnějšími výkladovými informacemi. Tento soubor je důležitý pro seznámení se se strukturou práce pro složení zápočtu.

    - V dalších dvou PowerPointech najdete tytéž informace rozdělené pro KVALITATIVNÍ výzkum a KVANTITATIVNÍ výzkum. Tyto dvě prezentace by Vám měly posloužit jako souvislejší přehled struktury kapitol praktické části, až budete psát svou závěrečnou práci a využívat v ní jeden, nebo druhý výzkumný design.

    V posledních dvou souborech ve Wordu najdete základní formuláře pro poskytování INFORMOVANÉHO SOUHLASU respondentů a v případě nezletilých respondentů INFORMOVANÝ SOUHLAS PRO JEJICH RODIČE. Zamodřené údaje si prosím upravte podle svého výzkumného designu a odstraňte z nich ty informace, které se Vaší práce netýkají.