Osnova sekce

  • V PDF souboru najdete souhrnné informace ke kurzu. Důležitá je však druhá polovina snímků. Zahrnuje zásady týkající se volby tématu vašich závěrečných prací, koncepční požadavky (pravidlo zahrnutí empirické části v pracích společenskovědního charakteru) a pravidla stylu psaní odborných textů.

    Jakmile budete mít určitou (nebo i neurčitou) představu o tom, čím byste se chtěli ve své závěrečné práci zabývat, obraťte se na vyučující, kteří učí danou či podobnou oblast ve svých předmětech. S nimi se můžete domluvit, zda je téma napsatelné, případně ho upravit do vhodné podoby. V případě, že u některého z pedagogů z různých důvodů nepochodíte, požádejte je o tip na jiného vyučujícího, který by Vás s tématem mohl vzít. Případně se obraťte na mě (doc. Janošovou) a společně probereme co a jak dál.

    Ve chvíli, kdy máte téma i vedoucího, bude zapotřebí, abyste společně s ním vyplnili formulář Žádosti o schválení tématu, které odevzdáte na studijní oddělení HTF (v covidové distanční výukové době ho lze zaslat elektronicky a vedoucího jen požádat o potvrzující mail). Formulář žádosti nejdete na webu (https://htf.cuni.cz/HTF-254.html). TERMÍN ODEVZDÁNÍ ŽÁDOSTÍ JE PRO STUDENTY LETOŠNÍCH 2. ROČNÍKŮ DO KONCE ČERVNA 2021 !!!