Osnova sekce

  • Vítejte v DES 1! Věnujte prosím pozornost následujícím informacím, abyste věděli, do čeho jdete. :-)

    Seminář Depresivní společnost 1 je myšlen spíše jako think-tank, online prostředí pro něj tedy není vhodné. Nicméně jsem se rozhodla, že je lepší online DES1 než žádný DES1. Pokud ale máte silnou alergii na online prostředí, zvažte, zda si nepočkat na offline verzi - riskujete ovšem, že se nedočkáte (protože kdo ví, co bude za rok...). 

    Seminář vznikl ve spolupráci s doktorkou Markétou Sedláčkovou, společně jsme odučily první běh v LS 2019, v roce 2020 jsme společně začaly učit druhý běh, Markéta ale bohužel na jaře poměrně náhle zemřela. Aby to tedy nebyla one woman show, přizvala jsem si letos milé hosty: Pavlu Malvotovou, kterou znáte, religionistu Jana Alatyra Kozáka a behaviroálního ekonoma Tomáše Totha (případně ekonoma Tomáše Sedláčka).

    Cílem tohoto semináře je společně přemýšlet nad tématy a hledat přesahy, styčné plochy a souvislosti tam, kde je obvykle nehledáme a to vše na pozadí Deprese coby společenského fenoménu. Tento seminář má být protiváhou a doplněním specializovaných odborných přednášek a seminářů. Jeho silnou stránkou je inspirativní komplexita, nikoliv detailní analýza problematiky.

    Těším se na spolupráci s Vámi!

    Olga Plíčková