Představení kurzu - obsah a organizace:

1) Every week/section starts with the introductiory video - a short dialogue in which the grammar or possibly the vocabulary focused on in the particulary unit from the textbook (see above). The course deals with videos or audios a lot. Therefore, if you plan to work with the materials from the course at public space, be ready and have some headphones or earphones.

1) Každý týden/sekce bude začínat úvodním videem – krátký rozhovor, ve kterém se představí gramatika, případně slovní zásoba probíraná v dané lekci z učebnice (viz výše). S videi či audio nahrávkami se v kurzu pracuje často, proto pokud plánujete procházet si materiály na veřejných místech, počítejte s tím, že byste měli mít s sebou sluchátka.

2) What follows is the explanation of the introduced grammar, or possibly vocabulary on the examples from the video.

2) Následuje vysvětlení gramatiky, případně slovní zásoby na příkladech z videa.

3) Then there are exercises practising the grammar or possibly the vocabulary from the video. If it is relevant there are links to the grammar book in Czech or to vocabulary which will be useful for the particular material. You do not need to search for the relevant chapters by yourselves.

3) Cvičení na gramatiku, případně slovní zásobu z videa. U každého vysvětlení naleznete (pokud to bude relevantní) odkaz na gramatickou příručku – vysvětlení konkrétní gramatiky, nebo slovní zásobu, kterou budete pro daný materiál/úkol potřebovat. Není třeba tedy komplikovaně v gramatické příručce nebo slovníčku hledat příslušnou kapitolu.

4) Then there are other issues, e.g. specified vocabulary, writing and other topics from the particular unit.

4) Další záležitosti, např. specifická slovní zásoba, psaní a jiná témata z dané lekce.

5) Advice and Tips - explanation of and/or notification relating to differneces between Czech and English, specifics of the English language which we need to be careful with. This is not a voluntary activity. There are often issues that are important or good to know when learning a foreign language.

5) Rady a tipy – vysvětlení a/nebo upozornění na rozdíly mezi českým a anglickým jazykem, specifika anglického jazyka, na které si dávat pozor. Nejedná se o úplně dobrovolnou činnost. Jedná se často o záležitosti, které jsou při učení se cizímu jazyku důležité nebo je dobré o nich vědět.

6) University Life - usually some writing tasks or tasks relating to acadamic langauge.

6) University Life – obvykle úkoly na psaní nebo úkoly vztahující se k akademickému jazyku.

7) Sometimes, there might be some extra exercises.

7) Někdy mohou být k dispozici ještě další doplňující cvičení.

Naposledy změněno: neděle, 3. října 2021, 15.59