1. Charakteristika oboru hygieny a epidemiologie, význam.

2. Zdravotní rizika znečištění prostředí. 

3. Hygiena výživy. Zdravotní rizika z potravin. Nemocniční stravování.

4. Negativní jevy v životosprávě (závislosti), prevence.

5. Hygiena práce - pracovní rizika ve zdravotnictví.

6. Hygiena zdravotnických zařízení. Prevence poškození zdraví zdravotnických pracovníků.

7. Nákaza. Proces šíření nákazy - zdroj, cesta přenosu, vnímavý jedinec.

8. Protiepidemická opatření.

9.  Očkování - princip, význam, povinná očkování.109.

10. Nozokomiální nákazy. Výskyt, původci, zdroj, cesta přenosu, podmínky šíření, prevence - specifika procesu ve zdravotnickém prostředí.

11. Cestovní medicína - zdravotní rizika spojená s pobytem v zahraničí, vybrané nákazy, prevence; importované nákazy - obecná charakteristika problematiky.

Naposledy změněno: pátek, 19. února 2021, 09.07