design thoughts a nové rutiny pro psychopy

design thoughts a nové rutiny pro psychopy

by Cyril Kaplan -
Number of replies: 0

Dobrý den,

Zde je dokument s poznámkami k anotacím II

/edit?usp=sharing" href="
/edit?usp=sharing">https://docs.google.com/…ing

Prosím uveďte anotace do souladu s poznámkami a zde v dokumentu zareagujte. Opravené anotace nemusíte nahrávat do moodle, sdílejte je jako online dokument, odkaz vložte do dokumentu s poznámkámi.

Co se týče designu jednotlivých studií, mám jednu globální poznámku pro všechny skupinky: Randomizace podmínek bych prováděl ideálně v blocích po 10 trialech (podmínku mám vždy desetkrát za sebou, pak přijde jiná). Zvažte, zda to je možné pro váš design. Pokud ne, můžete randomizovat po 60 trialech (při dvou podmínkách by každá trvala souvisle půlku experimentu) nebo přímo po trialech. Designy, jak je vidím v tuto chvíli, jsou posány v této tabulce, prosím zkontrolujte, zda to za vás sedí, případně doplňte vlastní vizi do dalších sloupců.

/edit?usp=sharing">
/edit?usp=sharing

Stejně tak design je ideálně within subject, ať zachycujeme tzv. within variabilitu (o tom vice na přednášce). Mě v tuto chvíli vychází jen jeden between design (kofein priming), ale stejně by to šlo možná pojmout i jako within. Je z něj teď tak trochu outlier.

Na Moodle přibyl další patch pro psychopy, který obsahuje nové položky, které byste měli zařadit do svého experimentu:

CoderRETRO, retro a loop retroSHOW zajistí prvek retrospektivního časování (Jak dlouho trvá subjektivně 2. a 5. blok), to nám umožní sledovat vliv vašich podmínek na časování minutových úseků.

Dále je zde sada otázek na začátku experimentu, tou budeme zkoumat vliv emočního rozpoložení, únavy a kofeinu.

Rutina pick a number je v podstatě samostatný experiment – jsou to data pro mě (studii vám vysvětlím na některé z příštích přednášek).

Zde je odkaz: https://dl1.cuni.cz/mod/resource/view.php?id=826449

Nově můžete psychopy konzultovat i s Adélou Piskáčkovou, konzultace si můžete domluvit emailem:   adela.piskackova4@gmail.com

Mějte se dobře,

Cyril Kaplan