Lenka Stieglerová

Lenka Stieglerová

autor Lenka Stieglerová -
Počet odpovědí: 2
V odpovědi na Lenka Stieglerová

Re: Lenka Stieglerová

autor Veronika Dohnalová -
Ahoj Leni,

posílám ještě písemné hodnocení Tvého pokroku v psaní DP. Jak jsem zmínila na semináři, obdivuji Tvou schopnost říct si dost, když jsi potřebovala ubrat a vyřešit zrovna jiné věci. Považuji to za velké rozhodnutí odejít od něčeho, co už je rozjeté, a pustit se do něčeho úplně od začátku. I vzhledem k tomu, jak jsi o novém tématu mluvila, si ale myslím, žes udělala fakt dobře. Přínos vidím také v tom, že se jedná o něco nového, co je třeba prozkoumat, a určitě se hodí, že se do toho někdo obuje. :)

Můj další obdiv, který Ti náleží, je za tu myšlenku napsat diplomku v angličtině. To je pro mě osobně něco nepředstavitelného a působí to na mě hrozně náročně vzhledem k potřebě spousty odborných termínů, které nejsou úplně součástí běžné komunikace. Zároveň ale, jak také zaznělo na semináři, ta možnost potom publikovat článek v zahraničím časopise taky není úplně k zahození.

Co se týče volby metody, kterou ses rozhodla pro výzkum použít, jeví se mi případová studie jako vhodně zvolená, jelikož vzhledem k čerstvosti tématu nebude mnoho škol, kde by se to dalo účinně zkoumat, proto mi přijde rozumné vybrat jednu kvalitní a na té se na to zaměřit do hloubky. Na závěr ještě shrnuji své doporučení ohledně analýzy učebnic, kdy je dobré, pokud se rozhodneš pro nějakou konkrétní řadu učebnic, si včas zjistit, jestli k ní zvládneš sehnat vhodnou školu, popř. raději napřed vybrat školu a pak až analyzovat učebnice. Už jsem se setkala i s tím, že na škole kombinovali různé řady učebnic.

Přeju Ti hodně zdaru při psaní!
V odpovědi na Veronika Dohnalová

Re: Lenka Stieglerová

autor Lenka Stieglerová -
Milá Verčo,

děkuji ti moc za tak pěknou zprávu :) Také za to, že když toho bylo moc, byly jsme si v našem kruhu vzájemnou oporou.

Jsem ráda, že cítím vnitřní motivaci o tomto tématu psát a že to vypadá, jako zatím neprobádané pole v našem kontextu. Pokud se opravdu rozhodnu pro psaní v AJ, bude to výzva, ale na semináři vlastně padly i dobré body pro tuto možnost.

Děkuji i za rady ohledně výzkumné metody, případovou studie se mi jeví jako nejlepší. Chci se soustředit na konkrétní vyučující, která části této metody uplatňuje do dobré praxe. Analýzu učebnic ještě promyslím, možná ji dám na úroveň analýzu ŠVP.

Měj hezký den,

Lenka