Prezentace DP - Krompolcová

Re: Prezentace DP - Krompolcová

autor Milada Militká -
Počet odpovědí: 0
Ráda bych vyjádřila své dojmy a hodnocení diplomové práce Markét. Pokusím se tedy zaměřit na klíčové prvky, a to především na základě zadaných kritérií.

Co se týká tématu práce, Markét prokázala schopnost vhodně zúžit zastřešující téma v rámci dané oblasti, to soudím dle toho, že znám rozsah její práce. Téma bylo jasně definováno, což napomohlo k zaměření práce na konkrétní problematiku.

Markét dodržela stanovený rozsah a nezabývala se zbytečnými informacemi. Podle nastínění teoretické i praktické části věřím, že obsahuje dostatečné množství informací k pokrytí tématu, aniž by se rozepisovala do nadměrných detailů.

Tím, že vím, jak Markét řešila formální náležitosti, věřím, že se snažila co nejvíce dodržel normy a zvyklosti formálního psaní.

Již v minulém semestru tohoto předmětu Markét poskytla náhled do jejího obsahu s popisem jednotlivých kapitol. Jestli se tohoto rozpisu držela, domnívám se, že DP bude jistě logicky členěna.

Závěrem bych se ráda vyjádřila k dotazníkovému šetření. To bylo rozděleno do čtyř částí s postupnou gradací úloh, což je správný přístup k udržení motivace respondentů. Důležité je, že výběr frazémů byl proveden na základě analýzy učebnic i ročního období, kdy žáci dotazníky vyplňovali, což mohlo přispět k relevantnosti a srozumitelnosti otázek právě pro dotazovanou skupinu. Dopis pro učitele s instrukce byl také důležitý, a to z toho důvodu, aby bylo zajištěno správné provedení a vyplnění dotazníku. Jeho vyhodnocení proběhlo na základě předem stanovených kritérií pro správné odpovědi. Celkově se zdá, že proces vyhodnocení byl pečlivý a systematický, což může vést k validním výsledkům výzkumu.

Myslím si, na základě Markét prezentace, že lze celkově konstatovat, že práce splní stanovená kritéria a představí kvalitní a dobře zpracovaný výzkum na téma frazémů v češtině na 1. stupni ZŠ.