úkol 3- Anežka Pastorová

úkol 3- Anežka Pastorová

von Anežka Pastorová -
Number of replies: 0

  1. Jsem součástí několika malých sociálních skupin. Jedná se nepochybně primárně o rodinu, kde sdílíme podobné hodnoty, normy, každý zde máme svou roli. Dále jsem určitě součástí několika skupin blízkých přátel, z gymnázia, ze stepu a z vysoké školy. 
  • Jak se pozná, že jste členem či součástí daného seskupení? Co pro Vás osobně členství v daném konkrétním seskupení znamená či znamenalo a jaké na Vás má/mělo dopady?

V každé z těchto skupin se cítím nějakým způsobem bezpečně a přijatá. Cítím jistotu v tom, že se můžu s ostatními podílet na společných akcích, můžu s nimi sdílet spoustu osobních věcí. Sdílíme podobné normy a hodnoty, díky tomu jsme asi i schopni spolu dobře vycházet. Máme nepochybně navázané silné emocionální vazby, můžeme se se svými přáteli o sebe navzájem opřít, důvěřujeme si. Můžeme být autentičtí.


2. Jsem součástí mé věkové kategorie. V mém věku pozoruji, jak se hodně obklopuji lidmi zejména v mém věku (plus, minus dva roky). Znamená to pro mě, že řeším podobné věci jako mí vrstevníci (používání sociálních sítí, dospívání, přestup na vysokou školu,…). Mám možnost s lidmi v mém věku tedy sdílet podobná témata a myšlenky.


3. Součástí davu jsem byla na Mistrovství světa ve stepu při Prezentaci národů. Spojoval nás program, kdy jsme postupně nastupovali na pódium a nesli jsme vlajky. Neměli jsme mezi velkým množstvím lidí vytvořené konkrétní emocionální vazby, jen jsme se sešli v jednu chvíli na jednom místě za účelem reprezentovat naši zemi vedle dalších zemí z celého světa. Znamenalo to pro mě možnost vyjádřit, že jsem členkou českého národa. 


4. Nepochybně jsem byla členkou agregátu při jízdě autobusem. Pozná se to tak, že jsem v autobuse fyzicky jela s ostatními lidmi, které jsem neznala. Asi to pro mě znamená, že jsem se dostala z bodu A do bodu B pomocí MHD:))