Zpětná vazba

Zpětná vazba

autor Barbora Homulková -
Počet odpovědí: 0

Obě recenze jsem si vybrala z toho důvodu, že jsem knihy již četla a prostřednictvím recenzí kolegyň jsem si je znovu ráda oživila. 

Schreková - Umění milovat

Zmiňovaná kniha byla mojí první čtenářskou volbou v rámci přijímacího řízení na psychologii. Na její čtení mám hezké letní vzpomínky a tak mě velmi zaujala skutečnost, že kolegyně ji četla v prostorách Univerzity Heidelberg, kde strávil svá studia i samotný autor. V recenzi nechybí jak popis díla, tak jeho doporučení pro vhodnou kategorii čtenářů. Kolegyně také kriticky uvažuje nad pojetím tématu lásky a hodnocením jednotlivých pasáží. Také nabízí rady pro účinnější četbu knihy a dopředu varuje před možným lehkým zklamáním. Velmi oceňuji, že však autorka recenze knihu doporučuje a uvádí hned několik důvodů, proč si ji přečíst. Děkuji kolegyni za moc krásné shrnutí knihy s pěkným zamyšlením a citátem na konci, stejně jako za chuť se po recenzi pustit do jejího znovu přečtení. 


Rejmanová - Způsob bytí

Knihu s názvem Způsob bytí jsem četla až později, v průběhu studia psychologie, a znovu jsem se ráda pomocí vybrané recenze přenesla do této doby. Kolegyně v recenzi dobře shrnuje hlavní obsah knihy, který se skládá z Rogersova učení. Nechybí ani doporučení pro skupinu čtenářů, tedy jak odborníky v oblasti psychologie, tak pro kohokoliv z laické veřejnosti. Také zdůvodňuje, proč by si lidé měli knihu přečíst. Kromě teorie nezapomíná Lucka vyzdvihnout ani důležitost příkladů, kterými autor vysvětluje, jak dané koncepty myslí. Celkově je recenze velmi pěkně strukturovaná a stručná bez zbytečných rušivých elementů.