Recenze - zpětná vazba

Recenze - zpětná vazba

autor Adam Paták -
Počet odpovědí: 0

1) Zpětná vazba k recenzi Evy Jiřičkové

V prvé řadě bych rád ocenil odvahu autorky, neboť "Bůh a člověk hledající smysl" jednoznačně patří mezi náročnější literární díla, ve kterém se Frankl i Lapide dostávají na dřeň duchovní dimenze člověka. Veškeré náležitosti recenze splnila, členění textu je logické, délka rozumná a citace krásně dokreslují hlavní myšlenky (byť si nejsem jist, jestli by z toho nebyly opletačky ohledně autorských práv). Navíc pokud by někoho recenze nepřesvědčila k zakoupení/půjčení knihy, bude po jejím přečtení alespoň obohacen alespoň o pár hodnotných idejí.

2) Zpětná vazba k recenzi Veroniky Vlkové

Rovněž kvalitní recenze, která obsahuje veškeré náležitosti - text je členěn logicky a autorka ve stručnosti vystihla nejdůležitější části knihy. Pouze se zamýšlím nad tím, jestli se již místy, kdy to bylo "více o recenzentce a méně o knize samotné," nedostala mimo hranice literárního žánru recenze. Respektive tomu plně rozumím v našem ročníkovém kontextu, ale kdybych podobnou recenzi viděl někde na internetu, tak si nejspíše řeknu, že toho osobního na mě bylo až moc. (Jedná se ale pouze o můj prvotní dojem po přečtení.)

 

P.S: pro zájemce o logoterapii si doporučuji raději přečíst Léčbu smyslem, kterou vydal Portál v roce 2021. Za mě se jedná o daleko lepší úvod do logoterapie a uvažování V.E. Frankla než "A přesto říci životu ano."