"Hlavy", téma, harmonogram, jednotnost formátu?

"Hlavy", téma, harmonogram, jednotnost formátu?

autor Albert Maršík -
Počet odpovědí: 0

Navrhoval jsem ty mluvící hlavy. Nijak na tom netrvám, obzvlášť pokud se dohodneme, že uděláme všichni stejný formát. Na druhou stranu mi přijde, že kdybychom naopak udělali každý jiný formát, tak by to na platformu YT sedělo víc. 

Taky mě zajímá, jaký má být harmonogram zveřejňování videí. Rozumné mi přijde je zveřejňovat týden po sobě a v každém videu avizovat, kdy se to další zveřejní.

K těm hlavám - reaguji na Davida - myslím, že zas tak složité to nebude. Pokud budu chtít demonstrovat jeden koncept je zde řeč o absolutním minimu replik. Zbytek videa by měl být podobný tomu původnímu formátu, jen se bude odrážet od konrétního (byť smyšleného) příkladu. Přiznávám nicméně bez mučení svou zatíženost na konverzaci a konverzační analýzu. Ideální řešení mi přijde, aby si každý udělal svůj formát.

K tématu videa - zajímá mě rozdíl mezi pragmatickým, lexikálním a slovotvorným významem. Pokud bychom se dohodli na nějakém jednotném tématu jako se stalo v minulém semestru, tím lépe. Můj koncept půjde naroubovat prakticky na cokoliv. Ale osnova videa by byla - dva lidé spolu mluví a poměrně rychle dojde k nějaké absurdní situaci založené na nedorozumění. Pak scéna zmrzne a přijde "vypravěč", který řekne něco jako "Ti dva si tedy opravdu neporozuměli, čím to je? ..."