Názor David

Názor David

by David Tomáš Míka -
Number of replies: 1

K formátu - osobně bych volil jednoduchý formát videa, ve kterém je vidět hovořící po pás - může gestikulovat a zaujmout tak svojí přítomností diváka. V jiných případech vlastně vypravěče ani nepotřebuji vidět - obsah sdělení a jeho vizualizace mají přednost. Ideální za mě je varianta, kdy hovořící stojí a to v nějakém zajímavém prostředí, jednolité pozadí (bílá stěna, plátno) mi nepřijdou tak zajímavé. 

Upřímně mi formát hovořících hlav, kdy obě jsou jen jeden člověk, není sympatický. Dokonce si myslím, že je zbytečně náročný na přípravu a střih. Možná jsem se ale doposud nesetkal s dobře provedeným videem tohoto stylu a můžu být vyveden z omylu. 

K obsahu: zde je pro mě těžké se vyjádřit, jelikož máme-li mít obsah společný, přijde mi správné, abych se já podřídil vám a nikoli naopak, s tím, že vašemu oboru až tak dobře nerozumím, tudíž bych musel přípravu pojmout i jako jakousi formu studia, kdy bych problematiku přijal za svou - za mě se lépe mluví nadšeně a téměř z patra  jen s jednoduchou podobou bodového scénáře. To ovšem obnáší dobrou znalost a hlavně ztotožnění se s tématem. -jestli někoho chceme tématem zaujmout, musíme jím sami být zaujati-

Tedy jen k obsahu za mě obecně: líbilo by se mi nějaké téma širší, které má "filozofičtější" podtón. Přesně tak dovolí diskuzi v hospodě, zároveň ale má smysl se o něm bavit. Tedy, ocenil bych něco společensky relevantního, co má přesah ze syntaxe a gramatiky.  

In reply to David Tomáš Míka

Re: Názor David

by Albert Maršík -
Davide, vzpomněl jsem si na tvou zprávu teď u četby tohohle příspěvku:

https://oxford-universitypressscholarship-com.ezproxy.is.cuni.cz/view/10.1093/acprof:oso/9780199668434.001.0001/acprof-9780199668434-chapter-5

kdybys do něj chtěl nahlédnout, ale nešel ti zobrazit, klidně mě kontaktuj: albert.marsik@gmail.com

nejedná se o gramatiku a syntax, ale o kognitivní přístup k základním pojmům spojeným s emocemi a jejich podmíněnost kulturou. považuji to za téma vhodné pro tebe pro svou interdisciplinárnost a filozofický přesah. možná by se krátká analýza tohohle druhu provést na češtině a nějakém dalším jazyce, který ovládáš