Ekoterorismus

Ekoterorismus

autor Hana Dvořáková -
Počet odpovědí: 4

K ekoterorismu se uchylují lidé, kteří tímto způsobem chtějí chránit životní prostředí nebo poukázat na týrání zvířat.

V odpovědi na Hana Dvořáková

Re: Ekoterorismus

autor Alena Thorovská -
A co si tedy pod pojmem ekoterorismus představujete? Jaké formy chování?
V odpovědi na Alena Thorovská

Re: Ekoterorismus

autor Petra Březinová -
Někdy brání a chrání vlastním tělem, nechávají se přivazovat ke stromu nebo ničí objekty, kde bohužel dochází k týrání zvířat za různými účely. Jsme konzumní společnost a velmi často naše lačnost po spotřebě je na úkor humánního chování. Já jsem ekologií nepolíbená. vyrůstala jsem v době, kdy se toto téma nevyučovalo ani neřešilo. Když v současné době vidím nebo slyším o ekologických aktivistech, vstávají mi chlupy po celém těle. Ale zase nejsem laxní k přírodě a k tomu, co se zde děje. Proto bych ráda tuto problematiku ukázala studentům v "normálním" podání, vedla je k zamyšlení a možnosti si vybrat, co a jak budou dělat, dle jejich svědomí.
V odpovědi na Alena Thorovská

Re: Ekoterorismus

autor Hana Dvořáková -
V zahraničí se může jednat například o potápění velrybářských lodí, blokády a obsazování továren, které poškozují životní prostředí nebo útoky na laboratoře se zvířaty. U nás se v poslední době setkávám spíše se zprávami o pachatelích, kteří úmyslně nařezávají či navrtávají stromy a ty musí být následně pokáceny. Myslím, že i takovéto jednání se dá označit za druh ekoterorismu.
V odpovědi na Hana Dvořáková

Re: Ekoterorismus

autor Petra Březinová -
To máte pravdu, ale někdy jejich chování hraničí s extremismem a ničením majetku. Chápu jejich pocit bezmocnosti, ale tímto způsobem se dle mého názoru, moc problémů nevyřeší.