Vystavení traumatu

Vystavení traumatu

от Tereza Sudková -
Количество ответов: 0

Vybrala jsem si organizaci, která svou éru začalo pod záštitou ACORUSu, ni jí již působí samostatně. Jedná se o Centrum LOCIKA. Líbí se mi jejich stránky, jak vizuálně tak funkčně. Jejich cílem je: pomáhat dětem s vyrovnat se s dopady násilí, pomáhat rodičům vyrovnat se s dopady násilí a podpořit jejich rodičovské kompetence, snížit riziko přenosu násilného chování do další generace a v první řadě zastavit násilí v rodině.

Realizují taktéž mnoho projektů v kooperaci s dalšími organizacemi nebo osobnosti. (Dětství bez násilí -společně s nadací Terezy Maxové a CTP invest, Rodičem bez násilí, Včas spolu, ..)
Hned na hlavní stránce mají přehledně rozdělené kategorie- Děti, Rodiče, Odborníci

Následně je zde v každém kategorii hezky, stručně, jasně vysvětleno co má člověk dělat a jak se s ním bude postupovat, kdo bude pomocnou rukou atd.

Nejvíce se organizace dotýká kategorie A1: Dítě mělo přímou zkušenost s opakovanými a závažnými epizodami interpersonálního násilí či bylo jejich svědkem a zároveň.

Tato organizace je vhodná pro děti cítící se často sami a bezmocní, děti, které jsou svědky hádek rodičů, děti které jsou svědky násilí v rodině, jsou sami obětmi domácího násilí.