Waldorfská škola

Waldorfská škola

autor Markéta Pourová -
Počet odpovědí: 2

Moc zajímavý a inspirativní dokument! Škoda, že nevyšel když jsem na gymnáziu psala seminární práci o alternativním vzdělávání. Líbí se mi velký rozvoj vlastní vnitřní motivace, spolupráce, lidského společenství. Také myšlenka, že žáci by vlastně z hodiny měli odcházet plni otázek a ve třetí fázi - druhý den již do školy přijdou s nějakými vlastními poznatky (minuta 30:40), mi přijde velmi zajímavá (ikdyž to se týkalo spíše středních škol.) Mně osobně by taková škola velmi vyhovovala a cítila bych se v ní dobře (hlavně střední/gymnázium). Škoda, že jsem v té době neměla podmínky takovou školu navštěvovat (nejbližší je skoro 50 km od mého bydliště).

V odpovědi na Markéta Pourová

Re: Waldorfská škola

autor Mája Šafaříková -

Souhlasím s Tebou, Markét! 

Zrovna na Waldorfskou školu jsem se fakt těšila. 

Doufám, že budu mít příležitost se na nějakou podívat.

Mája Šafaříková

V odpovědi na Mája Šafaříková

Re: Waldorfská škola

autor Tereza Škachová -

Děkuji za komentáře, koho by zajímaly další podrobnosti waldorfské pedagogiky, může studovat na těchto stránkách:

http://www.iwaldorf.cz/

Obecně na alternativních pedagogických směrech je pro mě rozvoj vnitřní motivace dětí k poznávání a jejich vlastní zodpovědnosti za učení. Což je něco, co u dětí můžete budovat i na půdě "obyčejné školy", hodně záleží na přístupu učitele.

Kdo cítí, že ho toto téma oslovilo, může hledat inspiraci...