Náhradní úkol za učitelské praktikum - Krajčovičová, Fidrmucová

Náhradní úkol za učitelské praktikum - Krajčovičová, Fidrmucová

autor Jana Krajčovičová -
Počet odpovědí: 0

Otázky Petra Šubrtová:

  1. Co bylo cílem paní učitelky?
  2. Jak se tato video vztahují k badatelské výuce?
  3. Co odhadujete, že bude na tento úkol navazovat?

 

  1. Cílů si myslíme, že je na tomto úkolu hodně. Jeden z cílů je určitě nějaké zpestření dne dětí, dále pak úkol do školy, který má smysl a děti baví, také pro paní učitelku nějaký přehled, co všechno doma děti dělaly a poslední důležitý cíl je, že myslíme na přírodu, a tak potom stromečky zasadíme, abychom jich měli v té přírodě více.
  2. Zasazení stromečku není jednoduchá práce. Každý den se o stromeček staráme a pozorujeme ho. Netrvá to chvíli, ale je to práce na dlouhou dobu, vlastně nějaký výzkum nebo projekt. Tyto videa byla spíše instruktivní pro to, co máme dělat, ale bádání je poté na nás.
  3. Na tento úkol již jiný navazovat nemusí, ale děti jsou malé a dlouho je to bavit nebude jen aby pozorovaly stromeček. Pokud by k bádání a pozorování měly nějaké pracovní listy s dílčími úkoly, které by měly plnit, udrží je to u práce trochu déle. A až nám stromečky trochu povyrostou, můžou děti mezi sebou soutěžit a vyhodnocovat, jak jim stromečky rostou a jak se o ně dobře starají, aby i viděly, jak jsou na tom ostatní děti, a že v tomto úkolu nejsou samy.