Rukojmí v e-learningu

Rukojmí v e-learningu

autor Jaroslav Svátek -
Počet odpovědí: 0

Vážení,

doufám, že se vám daří dobře. Mně ano, ale trápí mě, že možnosti výuky jsou poněkud omezené. Na minulý týden jsme si naplánovali, že Matěj představí svoji diplomku (případně její část). Za tím účelem jsem pověsil knihu Hostages in the Middle Ages, resp. ty části, které jsou dle Matěje pro nás relevantní. Nevím, jestli jste to už četli, ale v každém případě by bylo dobré se alespoň virtuálně sejít a něco si k tématu říct. Myslím, že Matěj by taky rád to téma alespoň trochu "naživo" představil.

Napadlo mě proto, jestli bychom neudělali videokonferenci v některém z dostupných uživatelských prostředí. Při výuce na ECES na fakultě teď využívám službu Zoom.us - má to spoustu výhod: kvalita obrazu a zvuku jako u skypu, ale možnost povídat si s více lidmi. Kdokoli z účastníků může ostatním promítnout např. powerpoint nebo sdílet jakýkoli jiný soubor ze svého počítače. Jediné úskalí je v tom, že basic verze je limitovaná 40min. (vyšší verze je poněkud dražší a jsem si téměř jistý, že mi to fakulta neproplatí). Ale i 40 minut je lepší než nic.

Pokud byste měli zájem (a já myslím, že byste měli), můžete si sami na stránkách zoom.us aplikaci stáhnout. Pošlu vám k tomu nějaké instrukce a rady (mám to v angličtině od ECESu). Pokud vás napadá jiný elegantní způsob, jak vytvořit virtuální seminář, kde bychom se navzájem slyšeli, sem s ním (zřejmě budete v tomto ohledu mnohem gramotnější než já). Klidně bych dodržel i náš čas úterý 14h10, i když samozřejmě se můžeme dohodnout i na jiném termínu dle vašich možností.

Zavření škol bude trvat ještě dlouho, a já nechci, abyste přišli o možnost dialogu, která ke správnému semináři neodmyslitelně patří.

Díky předem za vaše reakce a těším se (snad) na viděnou.

Jaroslav Svátek