Spolupráce třídního učitele a rodičů

Spolupráce třídního učitele a rodičů

by Lucie Kirova -
Number of replies: 5

Využívám standardních možností spolupráce s rodiči:

- pravidelné tripartity každý půlrok

-den otevřených dveří

-třídní schůzky a možnost konzultací

-společná vánoční besídka a posezení

-nově se osvědčil společný běh pro Nadaci Terezy Maxové na pražském Žižkově

- v příloze posílám fotodokumentaci

P.S Osvědčila se vzájemná otevřenost s rodiči, zachycení problému v zárodku

Attachment 20170904_091328.jpg
Attachment Běh s rodiči.jpg
Attachment besidka1.jpg
Attachment dalšíprvníden-7.jpg
Attachment prvníden.JPG
In reply to Lucie Kirova

Re: Spolupráce třídního učitele a rodičů

by Eva Kolandová -
Ahoj Lucko, mohla bys mi přiblížit, jak taková schůzka tripartity probíhá? Z uvedené praxe je evidentní, že to s rodiči umíš. Krásný příklad toho, když se obě strany dokáží domluvit, je to vždy prospěšné. Držím palce, jen tak dál. Eva
In reply to Lucie Kirova

by Daniel Cehula -

Ahoj Lucie. Už když jsem Tě viděl u Tebe ve třídě, kde jsme se byli podívat, bylo krásné pozorovat Tvůj vřelý vtah s dětmi. Jsi prostě profesionálka. Líbí se mi Tvé pojetí, kdy se snažíš spojovat děti a rodiče do akcí, které by mohli být společensky prospěšné a směrovat tak smýšlení nejen jednotlivců, ale i kolektivu a to je vidět, že se ti jako pedagogovi daří. Fotodokumentace hovoří za vše. Děkuji za inspiraci pro mou další práci. Jak pracuješ na tom, aby fungovali všichni rodiče? Protože u mě ve třídě se aktivně zapojuje cca 75% rodičů, těch zbývajících 25% jsou rodiče, kterým je to jedno, nebo se vymlouvají, že nemají čas. Dokonce nepřijdou ani na prezentaci dětské práce (divadlo, koncert, atd.) Jo a jakým způsobem financujete společné akce?

In reply to Lucie Kirova

by Marie Zicháčková -

Lucko, jak vidím, máme podobné a zároveň osvědčené aktivity, které podporují vzájemně dobrou komunikaci s rodiči našich svěřenců. Kromě toho jsem měla tu možnost navštívit Tvou třídu a musím přihodit, že pro rodiče je zajisté důležité to, že Tvá třída je jak pokojíček. Je velmi útulná a jako návštěvník jsem se v ní cítila moc dobře. Určitě tedy i to přispívá k dobré atmosféře, která musí dýchnout na každého, kdo Tvou třídu navštíví, tedy i na rodiče.  :-)

In reply to Lucie Kirova

by Lucie Jiroušková -

Luci, tripartity jsem v tomto školním roce chtěla zavést. Rodiče jsem s tím seznámila, nikdo nebyl proti. Ale ve výsledku se i s dítětem dostavili dva rodiče (ze třiceti). Žalostná bilance. Ale věřím, že příště už to bude lepší.

In reply to Lucie Kirova

by Jana Weishäuplová -

Lucko, oceňuji vše, co děláš pro děti i rodiče. Z fotek je vidět pohoda, klid a úžasné prostředí.