Vkládám svou rešerši článku z časopisu Cognitive developement.
Relations between patterning skill and differing aspects of early mathematics knowledge
von Martina Koppová -
Number of replies: 3
In reply to Martina Koppová
Re: Relations between patterning skill and differing aspects of early mathematics knowledge
von Anna Havlová -
Milá Martino,
Děkuji za možnost přečíst si Tvou rešerši na zajímavé téma - už proto, že v Hejného matematice, kterou učím na škole já, se s patterningem mylsím pracuje poměrně dost. Přišlo mi zajímavé, a možná trochu zvláštní, že byl zadán pouze jako číselné řady, věřím, že se objevuje i v mnoha jiných podobách - třeba geometrické. Ale článek samotný jsem nečetla, jen Tvou rešerši, tak to nemohu zcela posoudit. Z formálního hlediska jsi za mě splnila všechna kritéria úkolu. Jsem zvedavá, jak dopadne Tvůj výzkum, a s chutí si přečtu Tvou diplomovou práci, až ji dokončíš. S pozdravem,
Anna Havlová
Děkuji za možnost přečíst si Tvou rešerši na zajímavé téma - už proto, že v Hejného matematice, kterou učím na škole já, se s patterningem mylsím pracuje poměrně dost. Přišlo mi zajímavé, a možná trochu zvláštní, že byl zadán pouze jako číselné řady, věřím, že se objevuje i v mnoha jiných podobách - třeba geometrické. Ale článek samotný jsem nečetla, jen Tvou rešerši, tak to nemohu zcela posoudit. Z formálního hlediska jsi za mě splnila všechna kritéria úkolu. Jsem zvedavá, jak dopadne Tvůj výzkum, a s chutí si přečtu Tvou diplomovou práci, až ji dokončíš. S pozdravem,
Anna Havlová
In reply to Anna Havlová
Re: Relations between patterning skill and differing aspects of early mathematics knowledge
von Martina Koppová -
Aničko, děkuju za zpětnou vazbu i za zajímavé otázky k tématu :) Patterning má mnoho podob, jen studie bývají často zaměřené na jeden z typů. aby se do výzkumné otázky nedostávalo příliš mnoho proměnných, které by se nedaly dost dobře podchytit. Každopádně jsi vystihla přesně místo, na kterém jsem teď se teď lehce zasekla v přípravě své diplomky. Uvažuju, jestli není škoda se omezovat jen na číslený patterning, na druhou stranu jestli bych si to zbytečně moc nekomplikovala, kdybych chtěla zahrnout více typů.
In reply to Martina Koppová
von Jana Stará -
5 bodů