Relations between patterning skill and differing aspects of early mathematics knowledge

Relations between patterning skill and differing aspects of early mathematics knowledge

autor Martina Koppová -
Počet odpovědí: 3

Vkládám svou rešerši článku z časopisu Cognitive developement. 

V odpovědi na Martina Koppová

Re: Relations between patterning skill and differing aspects of early mathematics knowledge

autor Anna Havlová -
Milá Martino,

Děkuji za možnost přečíst si Tvou rešerši na zajímavé téma - už proto, že v Hejného matematice, kterou učím na škole já, se s patterningem mylsím pracuje poměrně dost. Přišlo mi zajímavé, a možná trochu zvláštní, že byl zadán pouze jako číselné řady, věřím, že se objevuje i v mnoha jiných podobách - třeba geometrické. Ale článek samotný jsem nečetla, jen Tvou rešerši, tak to nemohu zcela posoudit. Z formálního hlediska jsi za mě splnila všechna kritéria úkolu. Jsem zvedavá, jak dopadne Tvůj výzkum, a s chutí si přečtu Tvou diplomovou práci, až ji dokončíš. S pozdravem,

Anna Havlová
V odpovědi na Anna Havlová

Re: Relations between patterning skill and differing aspects of early mathematics knowledge

autor Martina Koppová -
Aničko, děkuju za zpětnou vazbu i za zajímavé otázky k tématu :) Patterning má mnoho podob, jen studie bývají často zaměřené na jeden z typů. aby se do výzkumné otázky nedostávalo příliš mnoho proměnných, které by se nedaly dost dobře podchytit. Každopádně jsi vystihla přesně místo, na kterém jsem teď se teď lehce zasekla v přípravě své diplomky. Uvažuju, jestli není škoda se omezovat jen na číslený patterning, na druhou stranu jestli bych si to zbytečně moc nekomplikovala, kdybych chtěla zahrnout více typů.