Zpětná vazba k recenzi- Finkerová, Šafářová

Zpětná vazba k recenzi- Finkerová, Šafářová

par Diana Kovalová,
Nombre de réponses : 0

Recenze od Johanky Šafářové na knihu Člověk, jak je od se mi moc líbila a dostala jsem díky ní jasnou představu o tom, o jakou knihu se jedná a co od ní mohu očekávat. Zprvu je v recenzi vysvětleno, proč si Johanka vybrala právě tuto knížku a pozadí jejího vzniku. Velice oceňuji, jak Johanka dávala do souvislostí Adlerovou teorii a jeho myšlenky s tím, jak na ní působily určité pasáže knihy, zda se obsah shoduje s tím, co Adler prosazoval či nikoliv. Díky tomu byla celá recenze ucelená a srozumitelná. Recenze je také upřímná a Johanka v ní reflektuje svoje upřímné dojmy a myšlenky, které se jí honily během čtení. To dodává recenzi pocit autentičnosti.

Recenze Od Verči Finkerové na knihu Přednášky k úvodu do psychoanalýzy mi přišla velice povedená a hezky napsaná. Oceňuji, jak Verča hezky představila strukturu knihy a co obsahují jednotlivé kapitoly knihy. Bylo zajímavé vidět, jak je celý obsah knihy koncipován a jak se jednotlivá témata přednášek prolínají a doplňují. Moc se mi líbilo, jak Verča na jednotlivými pasážemi a aspekty knihy přemýšlela a reagovala na ně. Nejvíce se mi na  recenzi líbilo, že se Verča i přes nějaké menší výtky (s postupem času byla četba náročnější a teorie více abstraktní) soustředila primárně na pozitiva a na oblasti, které se ji na knížce líbily a vyzdvihla by je. Na konci recenze nechybí ani kvalitní závěr a doporučení, pro koho je publikace vhodná a užitečná.