Informace o kurzu

Stránky: Moodle UK pro výuku 1
Kurz: Ukázkový kurz - školení Moodle podzim 2019 aktuální
Kniha: Informace o kurzu
Vytiskl(a): Nepřihlášený host
Datum: pátek, 26. dubna 2024, 15.37

1. Co kurz obsahuje?

Tento kurz byl vytvořen jako elektronická podpora ke školením Technické podpory pro tvůrce e-learningových materiálů.

Zaměření kapitol tématicky odpovídá jednotlivým školením, jejichž témata jsou:

Novinky pro učitele ve verzi Moodle 3.6
Tvorba a administrace kurzu v Moodlu
Sběr a hodnocení prací studentů 
Testování v Moodlu
Možnosti komunikace v Moodlu
Rozvíjení spolupráce studentů
Známky a sledování aktivity studenta


Zaměřte se na  kapitolu, která odpovídá školení, kterého se účastníte. V rámci školení bude tento kurz použit jako praktická ukázka. 


2. Jak kurz studovat

Tento kurz slouží jako e-learningová podpora k prezenčním školením. V úvodu kapitoly je vždy vložena prezentace, kterou používá lektor v průběhu školení. Funkce Moodlu obsažené v prezentaci budou během kurzu názorně předvedeny na aktivitách v příslušných kapitolách tohoto kurzu. Je žádoucí, aby si účastníci školení vše praktricky vyzkoušeli. K tomu je určen Cvičný kurz Tvorba a administrace kurzu podzim 2019, do kterého se mohou zapsat jako učitelé. Na školení budou vždy přítomni nejméně dva lektoři, aby se případné dotazy mohli řešit individuálně.

3. Autoři kurzu

Autory kurzu jsou Bc. Šárka Grofová MA, Mgr. Tomáš Blűmel a Mgr. Zora Mašatová, kteří jsou zaměstnanci Centra pro podporu e-learningu ÚK UK.

Všichni tři  pracují jako metodici e-learningu. V náplni práci mají například zakládání nových kurzů v Moodlu, řešení dotazů na helpdesku moodle-help@ruk.cuni.cz nebo přípravu školení a přednášek zaměřených na e-learning. Tomáš Blűmel se též věnuje platformě mooc.cuni.cz, kde jsou umístěny MOOC kurzy Univerzity Karlovy a administraci webové knihovny eCUNI. Zora Mašatová se zabývá agendou komerčních kurzů v Moodlu pro hostování kurzů. Šárka Grofová je koordinátorkou Turnitinu. Od 1. 10. 2019 ale přechází na oddělení Elektronických zdrojů, kde se bude zaměřovat na Open Access.