Osnova sekce


  • - student si dle svého zájmu a volné kapacity vybere školitele a konzultuje s ním osobně téma a podobu své zamýšlené práce (zpravidla do konce října)

    - příprava práce probíhá průběžně během celého akademického roku; je nezbytné, aby byl student v pravidelném kontaktu se svým školitelem (tj. cca říjen-červen)

    - školitel se studentem stanoví vždy individuálně konkrétní podobu spolupráce a harmonogram přípravy práce

    - dílčí podoba práce je prezentována v rámci Semináře ročníkových prací, který se koná v ZS a LS v určených termínech

    - ročníková práce má rozsah ca. 15 stran (tj. ca. 27.000 znaků) - a tento formát by také neměla nijak dramaticky přesáhnout!

    - odevzdání hotových prací školiteli: dle harmonogramu KDV (viz Důležité termíny)

    - finální verze je vyvěšena na moodle 14 dní před termínem obhajoby

    - student, který práci neodevzdá včas, či jeho práce nebude splňovat formální náležitosti kladené na odborný text, nemusí být k obhajobě práce připuštěn

    - odevzdaná práce se obhajuje formou veřejné prezentace (cca 5-7 min), v níž student v krátkosti představí svou práci, zdroje, výzkumný záměr apod.; následuje debata s pedagogy a studenty a vlastní obhajoba práce (termín prezentace: zpravidla na konci června)

    - je-li předložená práce hodnocena komisí jako neúspěšná, má student možnost práci (po domluvě a souhlasu školitele) předložit v nové či přepracované podobě (je též možné změnit školitele či se domluvit na jiném tématu): obhajobu lze opakovat dvakrát, při třetím neúspěšném pokusu o obhajobu práce bude kurz hodnocen jako neúspěšně uzavřený

    - účast všech studentů 2. ročníku na obhajobách je povinná a je nedílnou součástí absolvování semináře