Osnova sekce

  • Vítejte v DES 1! Věnujte prosím pozornost následujícím informacím, abyste věděli, do čeho jdete. :-) 

    V tuto chvíli to vypadá, že se budeme potkávat prezenčně. Celetná 13, místnost 1.11. (19). Změní-li se to, dám Vám vědět a pojedeme přes ZOOM. Pokud Vám nepřišel odkaz na ZOOM meeting, koukněte se do spamu, pokud není ani tam, napište mi na mail olga.plickova@team.cz, pošlu znovu.

    Seminář vznikl ve spolupráci s doktorkou Markétou Sedláčkovou, společně jsme odučily první běh v LS 2019, v roce 2020 jsme společně začaly učit druhý běh, Markéta ale bohužel na jaře poměrně náhle zemřela. Aby to tedy nebyla one woman show, přizvala jsem si letos milé hosty: religionistu Jana Alatyra Kozáka, behaviroálního ekonoma Tomáše Totha (případně ekonoma Tomáše Sedláčka) a vašeho kolegu Jana Beneše.

    Cílem tohoto semináře je společně přemýšlet nad tématy a hledat přesahy, styčné plochy a souvislosti tam, kde je obvykle nehledáme a to vše na pozadí Deprese coby společenského fenoménu. Tento seminář má být protiváhou a doplněním specializovaných odborných přednášek a seminářů. Jeho silnou stránkou je inspirativní komplexita, nikoliv detailní analýza problematiky. Je také velmi založen na Vašem samo - studiu, každotýdenní příprava (čtení materiálů, poslouchání videí/ podcastů) je klíčová - v hodině nad tímto materiálem společně přemýšlíme.

    Těším se na spolupráci s Vámi!

    Olga Plíčková