§32 Písemná část závěrečné zkoušky UNIcert® III

Písemná část se skládá ze tří částí:

a) Čtení s porozuměním (90 minut, 65 bodů)

b) Písemná produkce (90 minut, 40 bodů)

c) Lexikálně-gramatický test (45 minut, 55 bodů)

Maximálně tedy může uchazeč dosáhnout 160 bodů. Minimum pro splnění písemné části činí 112 bodů (70%). Na vypracování je uchazečům poskytnut čas 225 minut, mezi první a druhou částí je poskytnuta uchazečům přestávka 15 minut, mezi druhou a třetí částí zkoušky je poskytnuta uchazečům přestávka 10 minut. Kritéria hodnocení eseje jsou součástí přílohy k tomuto Zkušebnímu řádu (Příloha č.1).

§33 Ústní část závěrečné zkoušky UNIcert® III

K ústní části postupuje pouze uchazeč, který uspěl v části písemné. V této části si uchazeč vylosuje téma (seznam témat/okruhů z dílčích matematických disciplín je poskytnut uchazečům v dostatečném předstihu a alespoň 2 měsíce před konáním ústní zkoušky je zvěřejněn na nástěnce Katedry jazykové přípravy MFF UK), ke kterému obdrží pracovní list (odborný článek a sada úloh). Na přípravu je mu poskytnut čas 30 minut. Poté následuje rozhovor uchazeče se zkušební komisí o obsahu článku (přibližně 20 minut) a řešení dílčích úloh (přibližně 20 minut). Součástí ústní zkoušky je také prezentace s podporou audiovizuální techniky (asi 10 - 15 minut) na téma v rámci okruhů k ústní zkoušce. Téma uchazeč uvádí již na přihlášce ke zkoušce (tedy před písemnou částí). Prezentaci si uchazeč připravuje doma, před vlastním konáním ústní části zkoušky. Po prezentaci následuje krátká rozprava (cca 5 - 10 minut). Komise může položit několik otázek, požádat o vysvětlení apod.

V rámci ústní části může uchazeč získat maximálně 40 bodů na základě kritérií schválených zkušební komisí. Kritéria hodnocení ústní části jsou součástí přílohy k tomuto Zkušebnímu řádu (Příloha č. 2).

Naposledy změněno: středa, 19. února 2020, 11.52