UK-AŽ

ukaz_banner_ff.png

Při studiu a psaní vysokoškolských prací se jistě neobejdete bez odborné literatury, kterou vám zpřístupňuje Univerzita Karlova v Praze. Tradiční tištěné dokumenty a některé elektronické knihy a časopisy byly dosud přístupné přes Centrální katalog UK a další elektronické informační zdroje přes Portál elektronických zdrojů, který dál odkazoval ještě do jednotlivých databází. Každý z těchto vyhledávačů měl vlastní rozhraní, různé funkce a jiné způsoby vyhledávání. S tím vším je teď ale konec, protože přichází „Ukaž“!

Se začátkem letního semestru, v pondělí 15. února 2016, uvede Univerzita Karlova v Praze do plného provozu dlouho očekávaný moderní vyhledávač informačních zdrojů „Ukaž“ (Discovery služba Univerzity Karlovy od A až do Ž). Název vzešel z univerzitní ankety a jedná se o tzv. discovery systém, který umožňuje rychlé prohledávání informačních zdrojů. „Ukaž“ dokáže v jediném rozhraní prohledávat takřka všechny univerzitní elektronické zdroje a všechny tištěné dokumenty umístěné v knihovnách Univerzity Karlovy a rázem se tak stane hlavním vyhledávacím nástrojem UK.

„Ukaž“ si můžete vyzkoušet už teď, zatím ještě ve zkušebním provozu, na adrese: http://ukaz.cuni.cz (fungují také adresy http://discovery.cuni.cz a http://eds.cuni.cz). Usnadněte si život, používejte discovery systém!

(FF UK, UDU, http://udu2.ff.cuni.cz/content/uka%C5%BE-discovery-slu%C5%BEba-univerzity-karlovy-od-do-%C5%BE)

UKAZ1.pngUKAZ2.pngUKAZ3.pngUKAZ4.png

Služba umožňuje:

Návod pro úpravu vyhledávání ve službě EBSCO Discovery Service

EBSCO Discovery Service Tutorial (PowerPoint, Video)

https://help.ebsco.com/interfaces/EBSCO_Discovery_Service/EDS_Training_Promo/EDS_Tutorial

 

Dokončili jste 0 % přednášky
0%