D5 - Video z přednášky M. Vraného a O. Havlíčka: kritické myšlení, úvod do rozpoznávání keců

Príspevok

Príspevok

autor Ondrej Ružek -
Počet odpovědí: 0

Ako prvé by som rád vyzdvihol formu prednášky. Bola zábavná, interaktívna a nútila posluchača zamysliet sa nad roznymi fenoménmy, ktoré ovplyvnujú našu spoločnost. Zložité témy boli stručne a zrozumitelne podané. Riešili argumentačné fauly a sposobmy, akými dokáže rétor manipulovat s nazorom alebo faktami. Taktiež ma zaujal aj Forerov efekt, ktorý vysletluje, ako obecné tvrdenia dokáže prijmatel považovat za osobné a pravdivé, pokial sú podané určitím sposobom.

Prednáška i napriek svojej forme bola náučná. Prednáška ma namotivovala viac sa zamýšľať nad zámenou korelácie s kauzalitou. Taktiež mi ukázala že by som si mal dávat vätší pozor na manipuláciu a dezinformácie. Prednáške by som vytkol, že pri pojmoch ako dezinformácia nešli dostatočne do hlbky a danú problematiku prezentovali jednostranne.

Aj napriek jej nedokonalostiam bola prednáška zaujímavou a doporučil by som ju komukolvek, kto sa chce zamyslieť, alebo naučit niečo nové.