Jiřina Šímová - výukové cíle

Jiřina Šímová - výukové cíle

autor Jiřina Šímová -
Počet odpovědí: 3

Zdravím, posílám úkol, těším se na zpětnou vazbu. Jiřina

výukové cíle

V odpovědi na Jiřina Šímová

Re: Jiřina Šímová - výukové cíle

autor Karolína Lenhartová -
Milá Jiřinko,

tvoje práce se mě oslovila z několika důvodů. Kladeš si cíl, aby tvoji žáci znali vodní toky v okolí jejich bydliště, což je splnitelné a rozhodně ověřitelné nejen v této vyučovací hodině, ale je to cíl, který může být poměrně snadno ověřován a prohlubován i v budoucnu. Navíc se s takovým cílem dá pracovat dlouhodobě a v mnoha formách, je to něco, co mohou žáci vidět na vlastní oči a tím si prakticky cíl vštípit.
Další, co mě oslovilo byla typologie cílů. Já osobně jsem ji do své odevzdané práce nepoužila a tím pádem mě ta tvá obohatila.

Děkuji moc a ať se daří!

Karolína

autor Anna Kafková -
Ahoj Jiřinko,
na tvé práci oceňuji enviromentální průřezové téma spojené něčím, co si děti mohou představit- dinosaury. Pro děti je čas v tomto věku těžko uchopitelný. Tímto propojením je žákům informace o nutnosti ochrany vody hezky předaná.
Za velmi přínosné považuji také propojení tématu s lokalitou bydliště- Kralupy nad Vltavou.
Díky tomuto všemu je téma dětem předáno vhodnou formou, kdy žáci problematiku pochopí.
Přeji hezký den,
Anička

autor Eliška Glatzová -
Milá Jiřino,
děkuji Vám za úkol - téma voda, ze stále aktuálnější environmentální výchovy. V RVP jste se zdatně zorientovala. Cíle jste správně zařadila do K, A, M, ještě by bylo užitečné na nižší a vyšší kognitivní. Konkrétní cíle by bylo třeba formulovat přesněji - aby bylo jasné a měřitelné, co si žák osvojil za schopnost, dovednost, znalost. Navrhuji např. žák vyjádří vlastními slovy vlastnost, žák popíše vlastnosti vody, atd. "uvědomí" není měřitelné. Dále se prosím vyhnout slovu "dokáže", které se používá v úzkém významu.
Zpětnou vazbu máte naznačenou, bylo by ale dobré do portfolia specifikovat - vzhledem k organizaci hodiny se nabízí vrstevnické hodnocení, poté Vaše slovní hodnocení? Moc se mi líbí, jak žáci objevují svět pomocí experimentů, to jste moc hezky vymyslela. Také spojení s lokální přírodou - Kralupy. A dinosauři, zajímavá myšlenka. Úkol máte splněn, prosím, zapracujte poznámky, portfolio budete potřebovat ke SZZ. S pozdravem Eliška Glatzová

4/7
Obecný cíl/obecné cíle : 1
Smysluplný konkrétní výukový cíl: 0
Správné označení formulovaných cílů: 0
Konkrétní návrh hodnocení splnění cíle/ů: 1
Konkrétní návrh zpětné vazby žákům: 0
Navržené aktivity, metody, strategie jsou v souladu
se stanoveným cílem: 1
Popis a zhodnocení postupu plánování výuky: 1