Plurality

Plurality

by Ester Lisá -
Number of replies: 0

1.      Jsem členem několika sociálních skupin. Dobrým příkladem může být skupina přátel z Dejvic, která má přibližně 15 členů. Všichni se spolu už dlouho a velice dobře znají. Mají společné zájmy a cíle. – Tim se pozná, že jsem součástí soc. skupiny.

Většina z nás jsou skauti, ale každý pochází z jiného prostředí. Členství v této skupině je pro mne velice důležité, protože je to jedna z mála skupin, která není závislá na tom, že spolu například chodíme do školy či na kroužek, ale jsou to lidé, kteří si k sobě našli cestu docela náhodou. O to víc je naše přátelství vzácné.  Vždy se o sebe členové navzájem zajímají a pomáhají si v těžkých situacích. Myslím si, že tato skupina velice silně formovala můj charakter.

2.      Student na VŠ. Je tu už mnohem širší skupina lidí, ale stále nás spojuje společný znaky – studium, zájem o vzdělání atd. Členství v této skupině mi dává přístup ke vzdělání a možnost se věnovat něčemu co mě baví. Zároveň i možnost mít práci, která mě bude bavit.

3.      Dav je seskupení lidí v určitý čas na určitém místě a se společným cílem. Členem davu jsem byla například na demonstracích Milionu chvilek. Členství pro mě znamenalo možnost vyjádřit svůj názor a zažít pocit sounáležitosti, že i další lidi to vnímají stejně.

4.      Agregát je také seskupení lidí ve stejný čas na stejném místě, ale už nemají společný cíl. Členem jsem byla například, když jsem jela dnes autobusem. V tomto případě na mě členství nemělo výrazný dopad, jelikož jsem lidi okolo vlastně ani moc nevnímala.