Plurality_Renzová

Plurality_Renzová

par Aneta Renzová,
Nombre de réponses : 0

malá sociální skupina

skupina přátel, skupina na kroužku tance, rodina

Jak se pozná, že jsem členem? Měli jsme osobní a blízké vztahy mezi sebou, společné zájmy a zkušenosti.

Co pro mě členství znamenalo/znamená a jaké na mě má/mělo dopady? Členství na mě mělo/má pozitivní dopady, cítím se v této skupině dobře, sdílíme radost, mám pocit že někam patřím a díky tomu se cítím šťastná a naplněná, sdílíme společné hodnoty a zájmy.

 

sociální kategorie (soc. skupina v širším slova smyslu)

studenti vysoké školy

Jak se pozná, že jsem členem? Společný znakem je podobný věk, studium, status studenta, podobné zájmy.

Co pro mě členství znamenalo/znamená a jaké na mě má/mělo dopady? Členství na mě má pozitivní dopady – nepřijdu si tak sama a mám pocit, že sdílím s ostatními podobné radosti a strasti studentského života; poskytuje mi pocit získané identity s vysokoškolským prostředím, získání možností ke vzdělání.

 

davu

fanoušek na hokejovém utkání

Jak se pozná, že jsem členem? Sdílíme stejný prostor a jsme na stejném místě ve stejnou dobu, sdílíme zájem, kvůli kterému jsme dané místo navštívili.

Co pro mě členství znamenalo/znamená a jaké na mě má/mělo dopady? Měla jsem pocit kolektivního nadšení, euforie, vnímala jsem, že jsem součástí davu a že už jen díky této návštěvě mám s danými lidmi něco společného.

 

jiného agregátu (ne davu či publika)

Zaměstnanci / spolupracovníci (ve firmě)

Jak se pozná, že jsem členem? Sdílení stejného pracovního prostředí, blízké vztahy, vztahy podřízeny hierarchii.

Co pro mě členství znamenalo/znamená a jaké na mě má/mělo dopady? Členství mělo vliv na mou celkovou (ne)spokojenost, pracovní kolektiv se stal mou blízkou sociální skupinou, měli jsme blízké vztahy, takže jsem se do práce těšila, vytvořila jsem si novou síť kontaktů, členství na mě mělo pozitivní dopad.