Info o kurzu

Info o kurzu

par Tomáš Hák,
Nombre de réponses : 0

Předmět uvádí studenty do mezioborové problematiky tvorby a  využívání nástrojů popisu a hodnocení environmentální udržitelnosti (indikátorů). Představuje teoretická východiska a na příkladech používaných indikátorů ukazuje postupy při konstrukci a interpretaci indikátorů. Předmět nevyžaduje specifické vědomosti – výhodou je znalost konceptu/strategie udržitelného rozvoje nebo dokonce metod jeho hodnocení.

Pro všechny přednášky budou v Moodlu dostupné studijní opory, tj. prezentace přednášek a další podklady (doporučená literatura ad.). Výuka bude probíhat v časech daných rozvrhem (tj. v úterý 10.00-11.20 hod.) a harmonogramem akademického roku FHS (také viz sylabus kurzu). 

Vzhledem k neexistenci souhrnného učebního textu (odborná kniha vhodná pro tento kurz je v přípravě a očekává se, že vyjde v Karolinu v 1. pol. r. 2024.) k tomuto kurzu je doporučována co největší účast na výuce. Zakončení kurzu (zápočet) je podmíněno odevzdáním eseje a prezentací zvoleného tématu (obé jako skupinová práce).