Diana Kovalová - Rozhovory s C. G. Jungem (McGuire, Hull)
Recenze na tuto knihu mě zajímala, protože už nějakou dobu se chystám knihu přečíst. Recenze je napsána strukturovaně a zároveň čtivě. Líbilo se mi, že se Diana věnovala jak formě, která je zde neobvyklá, tak obsahu knihy. Obsah knihy je v recenzi dobře přiblížen, aniž by bylo prozrazeno moc detailních informací. Zaujalo mě, že se můžeme v knize dozvědět o názorech C.G. Junga a poznat jeho osobnost. Potěšila mě informace, že je v knize srozumitelným způsobem vyložená analytická psychologie, navíc k kontrastu psychoanalýzou, což mě ještě více namotivovalo si knihu přečíst.
Adéla Hlinková - Způsob bytí (C. Rogers)
Recenzi této knihy jsem si vybrala, protože ji mám v plánu přečíst a také protože jsem ještě nic od autora nečetla. Recenze je napsána přehledně a podává dobrou představu o obsahu knihy. Součástí je také doporučení pro jaké čtenáře je kniha vhodná. Na knize mi připadalo poutavé, že autor podrobně předkládá na jakých myšlenkách vznikla jeho teorie. Překvapilo mě, že se v knize věnuje i vzdělávacímu systému. Obávala jsem se u knihy, že bude nestrukturovaná, jelikož se jedná o soubor příspěvků. Ale v recenzi mě potěšila informace o předmluvách, které zasazují příspěvky do kontextu. Po přečtení recenze mám knihu stále chuť přečíst a recenze mi pomohla lépe se připravit na četbu.