Zpětná vazba k recenzím – Pondělíková, Bauerová

Zpětná vazba k recenzím – Pondělíková, Bauerová

от Ondřej Novotný -
Количество ответов: 0

Pondělíková – C. Rogers: Způsob bytí
Kolegyně dobře a stručně shrnuje hlavní myšlenky knihy a zároveň vystihuje to podstatné, na co autor dává důraz. Líbí se mi, že upozorňuje na úskalí formy písemného zpracování knihy. Struktura recenze je přehledná a dobře se čte. Kolegyně obsáhla všechny doporučené body v poskytnutém návodu. Knihu jsem četl, proto jsem byl zvědavý na další názor na tuto publikaci.

Bauerová – I. Yalom: Hovory k sobě 
Líbí se mi, že kolegyně hned v úvodu otevřeně sděluje své silně pozitivní dojmy z čtení knihy. Také mi přijde vhodné, že se kolegyně rozhodla popsat členění hned v druhém odstavci, po dočtení recenze si zpětně uvědomuji, že zvláště u této knihy to dává smysl a dobře to tak uvede čtenáře recenze do kontextu celého díla. Nenašel jsem nic, co by v recenzi chybělo, nebo přebývalo. Díky popisu obsahu knihy ve mně recenze vyvolala podobný zájem jako čtení kazuistiky z gestalt terapie Jana Roubala (poskytnutá v rámci předmětu Základy psychoterapie). Skrze tuto asociaci mám nyní nutkání si knihu zajistit a přečíst. Očekávám, že mi pomůže si lépe představit jaké to může být vést terapeutický rozhovor.