Zpětná vazba k recenzím - Hlinková, Finkerová

Zpětná vazba k recenzím - Hlinková, Finkerová

von Eliška Vrožinová -
Number of replies: 0

Adéla Hlinková – Způsob bytí (Rogers)

Recenzi této knihy jsem si vybrala, protože mě kniha již nějakou dobu láká k přečtení. Líbila se mi struktura recenze. Nejdříve jsou uvedeny některé základní informace o autorovi, následně hlavní téma knihy s informacemi ohledně členění a nakonec také to, pro koho je kniha určená a vlastní názor na knihu. Z recenze mě například zaujalo, že v knize je popisováno kromě samotné teorie také pozadí vzniku teorie a jaké myšlenkové procesy k ní autora vedly. Trochu jsem se obávala právě členění knihy, protože se skládá z různých příspěvků, než že by se jednalo o souvislý text. V tom mě uklidnily zmínky o tom, že je kniha psaná srozumitelným jazykem a že před těmito různými částmi se vždy nachází předmluva a kontext k nim. Myslím, že si knihu ráda přečtu.   

Veronika Finkerová – Přednášky k úvodu do psychoanalýzy (Freud)

Recenzi této knihy jsem se rozhodla přečíst, protože mám knihu náhodou doma, ale zatím jsem nenašla motivaci se do ní pustit. Velmi se mi líbilo, jak je recenze komplexně pojatá. Zmiňovány jsou základní informace o autorovi i publikaci, obsahu a struktuře. Nechybí také vlastní dojem ze čtení nebo praktické informace ohledně čtivosti. Zaujaly mě také zmínky o praktických ukázkách v knize a vyzdvihnutí některých kapitol. Právě informace o praktických ukázkách mě více namotivovaly k přečtení. Naopak oceňuji i upřímnost a vlastní pocit z četby, kdy je s postupem knihou zmiňována přibývající náročnost porozumění. Také se mi líbilo zasazování knihy do širšího kontextu teorie Freuda. K přečtení knihy jsem rozhodně více nalomena po přečtení této recenze.