Section outline

    • Obsah kurzu byl vytvořen v rámci projektu ESF pro VŠ II na UK (reg. č. CZ.02.2.69/0.0/0.0/18_056/0013322)

      Logolink_OP_VVV_hor_barva_cz.jpg

      English B1. E-Learning – Syllabus

       

      Annotation of the course:

      The course English B1. E-Learning English Language Course is a one-semester course divided into 13 blocks copying 13 weeks of the semester. It is designed for the students with special education needs who need to complement, and/or clarify their knowledge at lower levels of English (B1) within the grammar or vocabulary fields and loosely follow the previous courses English A1 (in Czech only) and English A2 (combination of English and Czech translations). The completion of these two courses (A1 and A2) is not required for the enrolment into this course (B1), but still students interested in this course should have the knowledge of at least these two levels (A1 and A2).

      There are regular online consultation hours scheduled for Tuesdays 7:10 pm - 8:40 pm (19:10 - 20:40). These are voluntary. As there are also some extra, interactive communication activities, the students are advised to attend at least 3 of these sessions. These online consultation hours will be realized via Zoom.

      Anotace kurzu:

      Tento kurz anglického jazyka English B1. E-Learning je jednosemestrálním kurzem, který je rozdělený do 13 bloků kopírujících 13 týdnů semestru. Je určen primárně pro student se speciálními vzdělávacími potřebami, kteří si potřebují doplnit a/nebo ujasnit znalosti z nižších úrovní angličtiny (B1), co se oblasti gramatiky a slovní zásoby týče. Volně navazuje na kuzry Angličitna A1 (pouze v českém jazyce) a Angličtna A2 (v českém jazyce s anglickými překlady). Absolvování těchto kurzů není podmínkou pro zápis do tohoto kurzu (B1), přesto by student, kteří mají o kurz zájem, měli mít úroveň svých znalostí alespoň na úrovni A1 + A2.

      V rámci kurzu jsou nabízeny pravidelné online konzultace, které jsou vypsány v úterky 19:10 – 20:40. Tyto konzultace jsou dobrovolné. Vzhledem k tomu, že se v rámci konzultací zaměříme i na komunikativní activity, bylo by dobré, aby se student zúčastnili alespoň 3 z těchto setkání, které se odehrají v prostředí Zoom.

      The programme of the course: Practising the language skills (reading, listening and writing in the e-learning part of the course – realized via Moodle). Grammar and vocabulary will be practised on the texts and listening at the B1 level. The pronunciation and speaking skills will be focused on during the online consultation hours. The individual weeks follow the units of the textbook Navigate B1 (see below).

      Program kurzu: Procvičování jazykových dovedností (čtení, poslech a psaní, které je realizováno v e-lerningové části kurzu prostřednictvím Moodle). Na základě textů a poslechů na úrovni B1 se bude procvičovat gramatika a slovní zásoba. Výslovnost a mluvení pak v rámci dobrovolných konzultací. Jednotlivé týdny odpovídají lekcím z učebnice Navigate B1 (viz níže).

      Language: English with Czech translations (angličtina s českými překlady)

      Textbook (highly recommended) / Učebnice (doporučeno):
      Krantz, C., Norton, J. Navigate Pre-intermediate B1 – Coursebook. OUP: 2019

      Additional materials (not necessary) / Doplňující materiály (nejsou nutné):
      Hudson, J., Walter, C. Navigate Pre-intermediate B1 – Workbook. OUP: 2019
      Murphy, R. Essential Grammar in Use. CUP
      Murphy, R. English Grammar in Use. CUP:

    • Pravidelné konzultace - úterý 19:10 - 20:40

    • Tyto konzultace nejsou povinné. Účast je pouze doporučena, nikoliv vyžadována a není tedy podmínkou pro zápočet.

      Během konzultací mohu zodpovídat vaše případné dotazy k látce z uplynulého týdne (uplynulých týdnů). Dále prostor daný v rámci konzultace využijeme k jedné komunikativní aktivitě z učebnice Navigate B1 - Pre-intermediate - Video, které je součástí každé lekce.

      Konzultace probíhají přes Zoom. Pokud se chcete připojit online, nemusíte se předem hlásit. Je také možné přijít po domluvě emailem osobně.

    • Odkaz na Zoom pravidelných konzultací